Tříkrálová koleda zazní
23. listopadu 2020 Články

Tříkrálová koleda zazní

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v České republice, kterou každoročně pořádá Charita Česká republika. Možná koleda tentokrát nebude znít ulicemi, ale štěstí, zdraví, dlouhá léta, a především požehnání do roku 2021 chtějí koledníci přinést do vašich domovů i navzdory koronavirovým opatřením. 

Nemusíte se bát – zdraví našich příznivců i koledníků je pro Charitu na prvním místě, a tak se tři králové pilně připravují na koledu s rouškami i online koledu od 1. do 24. ledna 2021, která proběhne i ve Dvoře Králové nad Labem a okolí. 

Všechny přípravy a varianty koledy mají jedno společné – ani tentokrát se neobejdou bez armády dobrovolníků a štědrosti dárců. Cíl i motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc lidem v nouzi a pomáhá každá koruna. Pracovníci Charit mají s dodržováním hygienických pravidel zkušenosti ze sociálních i zdravotních služeb, a proto věří, že se jim povede je dodržet i při koledování. Úplný zákaz koledování by nás velmi mrzel. Vás však mrzet nemusí. Radostnou zvěst roznesou Tři králové po České republice děj se, co děj!

Výtěžek v našem městě bude použit na přímou pomoc občanům v nouzi, dále na vybavení denního stacionáře potřebnými pomůckami a nábytkem, na pobyt pro děti vyrůstající v náhradní rodinné péči a na podporu našich dalších služeb.

Aktuální informace o online koledě najdete na našem webu. Zatím je vše ve fázi příprav.