Střelka vychází vstříc aktuálním potřebám
1. března 2021 Články

Střelka vychází vstříc aktuálním potřebám

Obvyklý provoz klubu Střelka ve Dvoře Králové nad Labem byl z důvodu vládních opatření upraven. V odpoledních hodinách dříve klub naplňovala typická hudba a sympatický dětský povyk. Mládež a děti z Královédvorska tak využívaly možnosti setkávání se mezi sebou i se sociálními pracovníky klubu. Od podzimu 2020 mohou mezi 13. – 16. hodinou do klubu docházet, platí zde však podmínky nošení roušek, pokud možno odstupů, a služby jsou navíc omezeny na pomoc se školou a rozhovory. 

K velké radosti pravidelných návštěvníků klub naopak rozšířil otevírací hodiny na dopoledne po celý týden. Ve spolupráci se školami i jednotlivými rodinami na Královédvorsku nasadili pracovníci Střelky své síly pro zprostředkování distanční výuky a pomoc s řešením úkolů pro potřebné žáky. 

Děti, které z nejrůznějších důvodů mají ztížený přístup k distanční výuce, tak získaly rovné šance pro vzdělávání jako jejich spolužáci.

Tým Farní charity Dvůr Králové nad Labem by tímto rád poděkoval všem učitelům a ředitelům škol, kteří se spolu s rodinami žáků na Střelku obrátili, a umožnili dětem doplnění zanedbaného učiva. Jednotliví učitelé tak konkrétním způsobem projevují svou dobrou vůli a pochopení pro náročnou situaci některých svých svěřenců. Pracovníci Střelky nejen, že sami pozorují a oceňují snahu ochotných učitelů, ale zejména ze strany klientů Střelky vnímají zvýšenou úctu k těmto učitelům a vděčnost za jejich vstřícnost.

Distanční výuka v klubu Střelka do NKR 2,2021