S TEENAGERY V TERÉNU
4. dubna 2022 Články

S TEENAGERY V TERÉNU

Terénní pracovníky Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Střelka nyní nově identifikujete na ulicích obce Dvůr Králové díky červeným batůžkům s logem organizace. 

Dvojice sociálních pracovníků doprovází přímo na ulici děti a mládež od 6-20 let v jejich obtížných životních situacích, jako je např. začlenění do problematické party, konflikty s rodiči nebo učiteli, rizikové vztahy s vrstevníky, experimentování s návykovými látkami, záškoláctví, nevhodné domácí prostředí, absence podporujícího dospělého v náročném období dospívání apod. Trasy terénních pracovníků vedou každý den v odpoledních hodinách  na typická místa setkávání mládeže jako je např. prostor u Kauflandu, Tesca, skatepark, park Schulzovy sady, autobusové nádraží, hřiště Berlínek a další.

Kromě terénu Střelka nabízí i klubové hodiny v prostorách fary Palackého 99, a to každý den kromě středy. Zde pracuje další dvojice sociálních pracovníků vyškolených v práci s dětmi a mládeží. Prostřednictvím her, nácviku běžných činností, pomoci se školou, rozhovorů a preventivních programů pomáhají řešit situace, se kterými si děti samy neumí poradit.

Do třetice klub nabízí online poradenské hodiny pro teenagery trávící svůj obvyklý volný čas především v online prostoru. Více informací o celé činnosti je dostupné na www.charitadk.cz