ROUŠKY ZDARMA PRO VŠECHNY
14. dubna 2020 Články

ROUŠKY ZDARMA PRO VŠECHNY

V souvislosti s uzavřením některých sociálních služeb se pracovníci Farní charity Dvůr Králové na Labem pustili do šití bavlněných roušek. Za tuto dobu se jich podařilo našít a zdarma rozdat více než 2 500 kusů.

Mezi obdarované patří především občané Dvora Králové nad Labem a některé okolní obce, Městský úřad ve Dvoře Králové nad Labem a v Hořicích, lékárny, ordinace, obchody a podniky. Roušky jsme také darovali Domovu důchodců Dvůr Králové nad Labem, Domům s pečovatelskou službou Dvůr Králové nad Labem a Fakultní nemocnici Hradec Králové. S distribucí roušek nám výrazně pomohla městská policie, která je rozdávala občanům v ulicích města.

Děkujeme všem lidem, kteří nám darovali látky, tkalouny, šňůrky, tedy potřebný materiál k tomu, aby se výroba roušek nezastavila. Velký dík patří firmě Ivo Mareš z Lipnice, která darovala 3,5 km atlasových stuh. V neposlední řadě díky patří starostovi města Dvůr Králové nad Labem Ing. Janu Jarolímovi za pomoc při shánění tkalounů.

Děkujeme také všem, kteří nám našité roušky darovali k další distribuci. Byla to zejména Misericordia o.p.s., ale také neznámí dárci. Velký dík patří firmě Látky Marie Vaňurová, která darovala potřebný materiál k výrobě a zkoordinovala dalších dvanáct dobrovolnic, které ušily celkem 700 roušek ve svých domácnostech.

Děkujeme za projevenou solidaritu.

90047188_2591990564391064_329969993615671296_o