Humanitární a potravinová pomoc

HUMANITÁRNÍ POMOC

Mgr. Kateřina Litošová (s. Dagmar)

POTRAVINOVÁ POMOC

Monika Sefraniová

Jak můžete pomoc získat:

1) Požádat o materiální pomoc můžete přímo na Oblastní charitě Dvůr Králové - naše pracovnice s vámi pohovoří a doporučí vám schůzku s vhodnou sociální pracovnicí. Ta následně zjistí vaši situaci, aby mohla vystavit doporučení (vyplnit potřebný formulář) k odběru potravinových balíčků či ošacení.

2) Pokud již spolupracujete s některou naší sociální službou, nebo pracovnicemi Odboru školství, kultury a sociálních věcí Města Dvůr Králové n. L., můžete požádat o zajištění materiální pomoci (vyplnění formuláře) přímo přes ně.

3) Jestliže tedy budete mít od sociální pracovnice vystavené doporučení, obdržíte potravinovou či humanitární pomoc. To může být vydáno jednorázově nebo i opakovaně.

PŘÍJEM OŠACENÍ A DALŠÍCH VĚCÍ

Čisté a použitelné oblečení (také obuv, látky, bytový textil) můžete přinášet na ŘK faru (Palackého 99) v pracovní dny. Oblečení zabalené v pytlích nebo krabicích můžete nechávat na dolní chodbě fary, která bývá přístupná v těchto časech:

PONDĚLÍ
ÚTERÝ
STŘEDA
ČTVRTEK
PÁTEK

8:30 - 12:00     13:00 - 17:00
8:30 - 12:00     13:00 - 18:00

13:00 - 17:00

Nabídku větších věcí, jako jsou kočárky, pračky, nábytek apod. nejprve prosím zkonzultujte telefonicky s koordinátorkou humanitárí pomoci. Přineste je až po domluvě s ní. Děkujeme.

POTRAVINOVÁ BANKA

15 Sanace (2)

Oblastní charita Dvůr Králové je  členem Potravinové banky Hradec Králové, z. s., která je součástí České federace potravinových bank.

Důvodem, proč vznikly Potravinové banky (PB) je:

• zabránit plýtvání potravinami a současně pomoci odstranit chudobu a hlad
  • obnovovat solidaritu mezi lidmi
  • získávat potraviny a zjišťovat jejich distribuci potřebným
    www.potravinovabanka.cz

000211_05_003880Velká část potravin pochází ze Sbírky potravin, která je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, Tesco a Rohlik.cz.

Ve spolupráci se sociálními pracovníky ostatních organizací a institucí zajišťujeme distribuci potravinové pomoci potřebným. Před předáním potravin se vždy ověřuje, zda je žadatel opravdu v nouzi.

naše další služby

Nahoru  ¦  Zpět na úvodní stranu