Charitní šatník a potravinová pomoc

VÝDEJ OŠACENÍ

Pracovnice charitního šatníku je k zastižení čtyři dny v týdnu.
Prosíme o dřívější domluvu schůzky telefonicky nebo e-mailem.

PONDĚLÍ
ÚTERÝ
STŘEDA
PÁTEK

8:00 - 12:00
8:00 - 12:00    13:00 - 15:00
8:00 - 12:00

Oblečení je zdarma rozdělováno lidem v nouzi buď přímo, nebo ve spolupráci s nějakou sociální službou a to na dvou místech - Palackého 99 nebo Legionářská 1311.

PŘÍJEM OŠACENÍ

Čisté a použitelné oblečení (také obuv, látky, bytový textil) můžete přinášet na ŘK faru (Palackého 99) v pracovní dny. Oblečení zabalené v pytlích nebo krabicích můžete nechávat na dolní chodbě fary, která bývá přístupná v těchto časech:

PONDĚLÍ
ÚTERÝ
STŘEDA
ČTVRTEK
PÁTEK

8:00 - 12:00     13:00 - 18:00
8:00 - 12:00     13:00 - 18:00

POTRAVINOVÁ POMOC

15 Sanace (2)

Farní charita Dvůr Králové n. L. je  členem Potravinové banky Hradec Králové, z. s., která je součástí České federace potravinových bank.

Důvodem, proč vznikly Potravinové banky (PB) je:

• zabránit plýtvání potravinami a současně pomoci odstranit chudobu a hlad
  • obnovovat solidaritu mezi lidmi
  • získávat potraviny a zjišťovat jejich distribuci potřebným
    www.potravinovabanka.cz

000211_05_003880Velká část potravin pochází ze Sbírky potravin, která je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, Tesco a Rohlik.cz.

Ve spolupráci se sociálními pracovníky ostatních organizací a institucí zajišťujeme distribuci potravinové pomoci potřebným. Před předáním potravin se vždy ověřuje, zda je žadatel opravdu v nouzi.

Jak můžete pomoc získat:

1) Požádat o potravinovou pomoc můžete přímo na Farní charitě Dvůr Králové n. L. - naše pracovnice s vámi pohovoří a doporučí vám schůzku s vhodnou sociální pracovnicí.  Ta následně zjistí vaši situaci, aby mohla vystavit doporučení (vyplnit potřebný formulář) k odběru potravinových balíčků.

2) Pokud již spolupracujete s některou naší sociální službou, nebo pracovnicemi Odboru školství, kultury a sociálních věcí Města Dvůr Králové n. L., můžete požádat o zajištění potravinového balíčku (vyplnění formuláře) přímo přes ně.

3) Jestliže tedy budete mít od sociální pracovnice vystavené doporučení,  obdržíte potravinovou pomoc. Ta může být jednorázová nebo i opakovaná.

V případě dotazů kontaktujte koordinátorku potravinové pomoci - paní Moniku Sefraniovou.

Monika Sefraniová

Tel.: 731 602 077