Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

DSCN8636Tříkrálová koleda ve Dvoře Králové nad Labem

Zpráva o činnosti STD Slunečnice

obrazek zpravodajPřečtěte si článek, keterý vyšel o Sociálně terapeutické dílně Slunečnice...

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

STD Slunečnice prošla letos úspěšně inspekcí z MPSV!

LogoSlunečnice_M1aMáme velkou radost, že naše práce je kvalitní a prospěšná.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Cena charity putovala také do Dvora Králové n. L.

45228739_1929767687060923_6244912504565137408_oKateřina Litošová - sestra Dagmar získala za svou dlouholetou práci pro Charitu krásné ocenění.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Týden vzdělávání dospělých 2018

TVD obrV listopadu nás čeká další týden vzdělávání dospělých

Podívejte se na zajímavý program pro Trutnovsko

Cena sociálních služeb pro Kateřinu Hojnou

Ocenění K_HojnáPaní Kateřině Hojné, ředitelce naší Farní charity byla předáno ocenění Královéhradeckého kraje - Cena za sociální služby v kategorii „Osobnost sociální oblasti“. Gratulujeme!