Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

VELIKONOČNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVA

IMG_20190409_112206 Srdečně vás zveme na prodejní výstavu do kostela sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové n. L.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Beseda o autismu

beseda_s_putujicimi1Beseda o autistech a autismu s Putujícími Vojtou Bartošíkem a Vítkem Havránkem za účasti speciální pedagožky Lucie Vilímkové.

Děkujeme za vaše hlasy v Tesco Dvůr Králové n. L.

klubko poděkování

Podpořili jste pěstounskou péči.

úprava šek úprava 3

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Domácí hospicová péče - reportáž České televize

„Ve dvou střediscích - Pardubicích a Holicích poskytujeme služby Domácí hospicové péče již více než 20 let s přirozenou snahou pomoci bližnímu v nouzi, bez okázalé publicity. V posledních letech si však stále více uvědomuji, že je nutné o službě umírajícím a jejich rodinám v přirozeném domácím prostředí veřejně mluvit. Přestože si 90 % lidí přeje zemřít doma, ve skutečnosti se toto přání splní sotva desetině z nich“ uvedla Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice.

Děkujeme zaměstnancům JUTA a.s. za podporu.

skupinka

Jménem královédvorských neziskových organizací děkujeme všem zaměstnancům JUTA a.s. za finanční podporu. Díky jejich štědrosti můžeme poskytovat kvalitnější služby ve Farní charitě DKnL, Diakonii, Arnice a Misericordia, o.p.s.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.