Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Už jsme všechno sečetli!

S radostí Vám oznamujeme, že celkový výnost Tříkrálové sbírky na Královédvorsku je 343 972,- Kč. Bude využit na dofinancování našich sociálních služeb, zejména Občanské poradny, Osobní asistence a Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Děkujeme všem, kteří sbírku jakýmkoliv způsobem podpořili.

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

DSCN8636Tříkrálová koleda ve Dvoře Králové nad Labem

Zpráva o činnosti STD Slunečnice

obrazek zpravodajPřečtěte si článek, keterý vyšel o Sociálně terapeutické dílně Slunečnice...

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Charitní občasník 2018

obcasnik 2018Připravili jsme pro vás nové vydání Charitního občasníku. Můžete si ho přečíst buď v elektronické formě, nebo ho můžete dostat do domu při Tříkrálové sbírce. Přejeme příjemné čtení.

číst Charitní občasník

STD Slunečnice prošla letos úspěšně inspekcí z MPSV!

LogoSlunečnice_M1aMáme velkou radost, že naše práce je kvalitní a prospěšná.

Potravinová sbírka v Tescu DKnL 2018

20181110_091043Během letošní Potravinové sbírky se vybralo celkem 625,92 kg potravin a drogerie. Se sbírkou kromě zaměstnanců charity dobrovolně pomáhali studenti gymnázia, skauti a světlušky.

Děkujeme všem, kteří se zapojili!

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.