TRADIČNÉ SLOVENSKÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY

V našem charitním týmu jsou také osoby jiné národnosti - například ze Slovenska. I ony se s vámi chtějí podělit o vyzkoušené recepty.

Suroviny na 4 porcie:

  • 700 g zemiaky
  • 500 g hladká múka
  • 50 g údená slanina
  • 120 g bryndza
  • 1 téglik smotana
  • trochu soľ

Postup receptu:

1. Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame.

2. Do zemiakov vmiešame múku.

3. Cesto ešte osolíme a dobre premiešame.

4. Cez sitko s väčšími otvormi potom pretláčame cesto do vriacej osolenej vody.

5. Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavame. Necháme ich variť asi 10-15 minút, kým nevyplávajú navrch.

6. Bryndzu zmiešame so smotanou.

7. Slaninu nakrájame na drobnejšie rezance, ktoré potom vysmážame.

8. Ešte horúce halušky zmiešame s bryndzou a posypeme slaninou. Polejeme časťou výpeku.

Dobrú chuť praje Slovenka s. Blanka.


 

Tímto receptem se s vámi dělí: sr. Blanka

pracovník Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Střelka   

Farní charita Dvůr Králové nad Labem