Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Potravinová banka hledá vedoucího a skladníka

PB inzerátPracovní místo v Hradci Králové

Tříkrálová sbírka finišuje, v regionech už sčítají výsledky

Charity už rozpečeťují na úřadech naplněné kasičky. Výsledky sbírky v našich regionech jsou zatím vyšší, než loni. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především tam, kde byly vykoledovány. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat! Charity pro své koledníky pořádají za odměnu rozmanité akce. Sledujte také fotosoutěže na facebooku.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Koledování doprovází také živé betlémy, koncerty a soutěže

Dobročinná Tříkrálová sbírka na pomoc nemocným a potřebným odstartovala i v Hradci Králové. Kašparové, Melicharové a Baltazarové koledují s požehnáním od biskupa Vokála a soutěží o nejkrásnější kostým. Koledování doprovází i spousta dalších akcí. Nenechte si ujít živý betlém v Náchodě a v Humpolci, průvod s koňmi v Poličce a koncerty. Koledníci se mohou zapojit do Tříkrálové fotosoutěže Charity ČR nebo havlíčkobrodské Charity. Děkujeme štědrým dárcům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat!

Hradeckým koledníkům požehná na cestu biskup Jan Vokál

Již poosmnácté vyráží do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a prosbou o příspěvek na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové, v okolních městech a obcích se vydají na koledu přes tři stovky královských trojic. Budou prosit o dar na podporu domácí hospicové péče, rané péče Sluníčko a dalších služeb. Na cestu jim požehná biskup Jan Vokál v pátek 5. ledna v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Nenechte si ujít také doprovodné akce ve všech našich regionech - jízdu Tří králů na koních, živé betlémy, koncerty a soutěže.

Slavnostní rozeslání koledníků Dvůr Králové n. L.

TKS spot Tříkráloví koledníci se již chystají na letošní sbírku. Sejdou se ve čvrtek 4.1. 2018 v 16:00 hod na Římskokatolické faře.

Kde sídlí jednotlivé služby naší Farní charity ve Dvoře Králové n. L.

Snímek1 Připravili jsme pro vás orientační plán, abyste nás mohli lépe najít.