Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Oblastní charita Havlíčkův Brod chystá vůbec první festival sociálních služeb

Festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž(Havlíčkův Brod) – Koncerty, milé drobnosti ke koupi, zajímavé kavárničky, soutěže, hry a tvoření pro děti, pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů, vynikající občerstvení, usměvavá moderátorka a hlavně všechny důležité informace o sociálních službách působících v Havlíčkově Brodě nabídne vůbec první ročník akce nazvané Bez bariér jsme si blíž. Festivalu sociálních služeb, který organizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod za finanční podpory města Havlíčkův Brod, bude v pátek 15. září patřit havlíčkobrodské Havlíčkovo náměstí, a to do 9 do 22 hodin.

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Indická přísloví pro radost i inspiraci

Chcete si občas přečíst něco jen tak pro radost? Máte rádi inspirativní myšlenky? Pokud ano, můžete se těšit na každou první středu v měsíci. Začátkem každého měsíce totiž zveřejníme na našem webu v indickém koutku a na facebooku jedno nové indické přísloví.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Prázdninové tábory dodaly chudým indickým dětem odvahu a sebevědomí

V rámci projektu Adopce na dálku® se podporované indické děti každoročně účastní prázdninových táborů, které pořádají naši indičtí koordinátoři. Tábory probíhají na více místech v místních jazycích. Aktivně se jich účastní děti i dobrovolníci.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Etiketa v malíčku

Etiketa v malíčku (1)

Účastník kurzu se prostřednictvím scének a her seznámí se základy chování ve společnosti.

Místo: Dvůr králové nad Labem, Palackého 99, Klub Střelka
Termín: 27. 6. 2017, 16:30

PROSBA: Zapojte se do aplikace Pomáhej pohybem a podpořte Petrklíč

EPP(Havlíčkobrodsko) – Nadace ČEZ vybrala do své aplikace Pomáhej pohybem projekt z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Podpořit uživatele stacionáře může kdokoliv, kdo se rád hýbe a kdo má při sobě „chytrý“ telefon se staženou aplikací. Když do daného termínu budou nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče.